Results 1 to 6 of 6

Thread: 2000 k1200 lt not firing, was running 30 min before

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Apr 2020
    Location
    Okeechobee , FL
    Posts
    7

    Question 2000 k1200 lt not firing, was running 30 min before

    so ,the bike runs great mechanically but I ran 100 yards and it started to hiccup and then died , would not fire, i guessed it was a fuel problem so I changed the fuel filter and being clumsy broke the fitting on the fuel pump so I now have a new fuel pump too, but no spark at the plugs, I am looking for ways to trouble shoot without a moditec computer , any help pointing to existing articles or discussions is welcome , at this point im thinking about relays or something but im just guessing

    thank you all ,I know this is a great place with awesome knowledgeable people, sincerely ,Norman68

  2. #2
    Dances With Sheep GREGFEELER's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Boise, ID
    Posts
    3,809
    Quote Originally Posted by norman68 View Post
    so ,the bike runs great mechanically but I ran 100 yards and it started to hiccup and then died , would not fire, i guessed it was a fuel problem so I changed the fuel filter and being clumsy broke the fitting on the fuel pump so I now have a new fuel pump too, but no spark at the plugs, I am looking for ways to trouble shoot without a moditec computer , any help pointing to existing articles or discussions is welcome , at this point im thinking about relays or something but im just guessing

    thank you all ,I know this is a great place with awesome knowledgeable people, sincerely ,Norman68
    So, was the bike in regular use and running normally before this happened? Sounds like you have checked for spark, right?
    Greg Feeler
    Ambassador & amateur K-Bike collector, it seems
    1972 R75/5, 1990 K75, 1990 K1, 1992 K75S, 2003 K1200RS

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Apr 2020
    Location
    Okeechobee , FL
    Posts
    7

    2000 k1200 lt not firing, was running 30 min before

    yes the bike was running great ,I went to visit a friend and 1 hour later started the bike to ride home and 100yards down the road it hiccuped ,bucked a couple times and stopped , it wouldn't start again, so being out away from the dealer and limited funds anyway im trying to repair this myself ,but I cant just keep buying parts and parts and parts ,id love to be able to figure out if its the coil or the hall effect sensor or relay, so ,I know this group has all the answers I need if I can find them LOL, thanks for responding

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Apr 2020
    Location
    Okeechobee , FL
    Posts
    7

    2000 k1200 lt not firing, was running 30 min before

    additional the bike did fire up the next day for 1 min and then never again so far

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Apr 2020
    Location
    Okeechobee , FL
    Posts
    7

    Question Bad hall effect wires in junction box

    the wires lost their casing inside the junction box , no doubt shorting something , my question is will this have ruined the motronic control unit computer box?

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Apr 2020
    Location
    Okeechobee , FL
    Posts
    7

    update

    so, just to clarify things ,if found the problem was the hall effect wires inside the junction box under the gas tank, the wires lost their factory coatings and jackets and shorted things out. I read about those wires being a problem and sure enough they are. thanks for all your help.

Similar Threads

  1. Left side running rough/mis-firing
    By phrip in forum Oilheads
    Replies: 2
    Last Post: 04-27-2020, 05:01 PM
  2. 2000 k1200 lt abs issues
    By slatefish in forum Flying Brick K-bikes
    Replies: 9
    Last Post: 10-22-2017, 12:01 AM
  3. 2000 R1100RT quit running at 60 MPH
    By littledog in forum Oilheads
    Replies: 33
    Last Post: 08-31-2015, 02:12 AM
  4. 2000 k1200 rs
    By cayuse60 in forum Flying Brick K-bikes
    Replies: 1
    Last Post: 12-01-2009, 02:13 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •