Results 1 to 4 of 4

Thread: Virb camera with Nav vi experiences?

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jan 2020
    Location
    Santa Cruz
    Posts
    19

    Virb camera with Nav vi experiences?

    I have a Virb 360 along with the Nav VI.
    My experience hasn't been great and before putting in feedback directly to Garmin I thought I'd ask about anyone else's experience.

    My big complaints are:
    - Operating the camera from the Nav VI fails more often than it works. I receive a "lost connection to camera" error far more often than actually getting it to work. While riding it sometimes takes me 3-4 attempts to get it to start or stop recording.
    - It doesn't seem that I can operate the camera from the wonder wheel. I have to touch the screen and scroll to the camera. This brings up a secondary question, can one change the location of the icons on the Nav VI?

    Thanks for sharing your input and/or any helpful advice to make this work a little better.

    The footage I've captured has been pretty good. But sadly I missed out on recording a bobcat on my ride yesterday when the unit should have been recording. I was a little sad when I got home and found it it had never started recording.
    2016 R1200GS
    My Adventure Blog

  2. #2
    Where are you mounting camera? One of the nice features of that camera is the slider switch to start recording. Easy to find and you definitely know itís on and recording.

    I have their waterproof remote that works well when camera on front of windshield and hard to reach.

    I have seen issues when WiFi and Bluetooth enabled at same time.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jan 2020
    Location
    Santa Cruz
    Posts
    19
    Quote Originally Posted by bhackleman View Post
    Where are you mounting camera? One of the nice features of that camera is the slider switch to start recording. Easy to find and you definitely know itís on and recording.

    I have their waterproof remote that works well when camera on front of windshield and hard to reach.

    I have seen issues when WiFi and Bluetooth enabled at same time.
    I have a neat mount the sits near the turn signal that keeps it powered. Not the easiest reach.
    Makes sense about Bluetooth and WiFi not playing well. I have Bluetooth to the phone. Although that brings up an interesting situation for me to research. Iíll report back with anything interesting.
    Thanks for the help.
    2016 R1200GS
    My Adventure Blog

  4. #4
    Quote Originally Posted by droveto View Post
    I have a neat mount the sits near the turn signal that keeps it powered. Not the easiest reach.
    Makes sense about Bluetooth and WiFi not playing well. I have Bluetooth to the phone. Although that brings up an interesting situation for me to research. Iíll report back with anything interesting.
    Thanks for the help.
    Just to make sure I didnt accidentally mislead you, I was referring to issues on the camera itself when both wifi and bluetooth enabled. My garmin remote was very inconsistent when WIFI was turned on in the camera while camera was also connected to my Bluetooth headset for audio.

    I dont know if the nav 6 connects the same way as the remote, but if they do, hopefully that solves the problem.



    Sent from my BBF100-2 using Tapatalk

Similar Threads

  1. Virb 360 with Nav VI experiences
    By droveto in forum Photography
    Replies: 0
    Last Post: 02-26-2020, 06:57 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 09-01-2019, 09:40 PM
  3. Virb 360 or GoPro Fusion
    By k16pa in forum Photography
    Replies: 5
    Last Post: 01-19-2019, 04:07 PM
  4. Enroute camera/video camera thoughts...
    By irishspirit in forum Gear
    Replies: 3
    Last Post: 04-19-2011, 04:04 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •