Results 1 to 13 of 13

Thread: 1100R won't take throttle

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1

    1100R won't take throttle

    I have a 95 1100R that will idle but dies as soon as the throttle is cracked. About all I was able to do was check fuel pressure and it was right on 45. I don't have experience trouble shooting fuel injection and of course no test equipment. Does anyone have any experience with this?

  2. #2
    Registered User m_stock10506's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Trinity, NC
    Posts
    947
    Have you done any work recently? Removed the right side panel or the gas tank?

    Check the throttle cables, especially the right side. Make sure that the end of the throttle cable is fully seated into the ferrule at the throttle body. The right side really screws up throttle response if the cable isn't seated.
    Michael Stock, Trinity, NC
    R1100RT, R100, R60/6

  3. #3
    Thanks, yes I have had a throttle cable problem. This was just before the problem started. I'll check it. I have a couple of fuel injected bikes but this is my first problem.

  4. #4
    MOA #24991 Pauls1150's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    south of Los Angeles
    Posts
    2,694
    Unclip and re-seat any electrical connectors that you can reach - TPS comes to mind.

  5. #5
    Registered User roger 04 rt's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Florida & Massachusetts
    Posts
    1,993
    As others have pointed out, your throttle cables may be imbalance or not seated correctly. And an unconnected TPS is a good guess.

    Another possibility, even though you’ve measured fuel pressure at idle, there may still be leaks in your in-tank hoses, a common problem. The problem is that your system may be able to achieve 42psi at low fuel volume but not at the higher demand as you open the throttle.

    A better way to check the fuel system is to collect the return fuel in a tank while the bike idles. If you get about 2 liters in a minute, everything in the tank is good.

  6. #6
    Thanks, This gives me something else to check. I'll try again tomorrow. I put the tank back on today after checking the cables and it's doing the same. About 500 miles ago it did this on start up. After about 10 restarts it ran fine. When it quit on me on the highway I kept trying and finally it started and ran great for 10 miles then died again. Maybe if there's an imbalance in the throttle cables would gently lifting one cable at a time do any good?

Similar Threads

  1. 1100R head gasket
    By henzilla in forum Oilheads
    Replies: 8
    Last Post: 02-11-2009, 06:55 PM
  2. Best shocks for 1995 R 1100R ??
    By jackyd in forum Oilheads
    Replies: 2
    Last Post: 09-02-2008, 12:39 AM
  3. Gas Smell on 1100r
    By scotchale in forum Oilheads
    Replies: 5
    Last Post: 01-26-2008, 02:59 AM
  4. R-1100R PM question
    By twins4life in forum Oilheads
    Replies: 4
    Last Post: 04-26-2006, 04:26 AM
  5. R 1100R footpegs
    By GSFORNOW in forum Oilheads
    Replies: 5
    Last Post: 10-15-2005, 10:06 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •