Results 1 to 3 of 3

Thread: Info button and possible TPM issue?

  1. #1
    Has the GS-Lust The_Veg's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Atlanta 'burbs
    Posts
    5,423

    Info button and possible TPM issue?

    2012 R1200GS, 22K miles.

    About two weeks ago I noticed that the INFO button was not working. Press it all I want, nothing happens. First thought, get in there and see if there's some issue I can fix. I'm fairly handy with wrenching and electrical stuff.

    Then after sleeping on it, I remembered that around the same time, I also got some TPM warnings that went away quickly, one for the front wheel and the other for the rear wheel. One warning was present on starting after up after parking for a few minutes, the other came mid-ride while the tires were good and warm. Since TPM readings are one of the things that the INFO button toggles through, it seems suspicious. That said, with the button not working, the display is showing the clock and not the TPM. Tire pressure checks good.

    My gut says that these issues are unrelated and that for the INFO button I have about a 25% chance of being able to fix it without buying an expensive switch-assembly, and that for the TPM thing I probably just need new batteries in the sensors (and lots of tread-life left so no other need to pull the rubber off anytime soon).

    Any thoughts or BTDT tales?
    2012 R1200GS
    "If you can't fix it with a hammer, it's electrical." -somebody's dad
    http://www.thethingaboutcars.com/

  2. #2
    Debbie's Servant Lee's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    SW Iowa
    Posts
    5,351
    Back 3 or 4 years there was a Technical Campaign were the left and right switchgear was replaced free.
    The switches were replaced on our 2011 K bikes.
    Was yours replaced?

    At 7 years old the battery in the TPM units may be going bad.
    Lee
    2016 R1200RS
    MOA # 30878
    Past BMW Bikes: 2011 K1300S, 2003 K1200RS, 1991 K75S, 1987 K75T, 1984 R100RT

  3. #3
    Has the GS-Lust The_Veg's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Atlanta 'burbs
    Posts
    5,423
    Quote Originally Posted by Lee View Post
    Back 3 or 4 years there was a Technical Campaign were the left and right switchgear was replaced free.
    The switches were replaced on our 2011 K bikes.
    Was yours replaced?
    I never heard about that, but then I'm not the original owner; I bought the bike in 2014. Thanks for the heads-up; will look into it.
    2012 R1200GS
    "If you can't fix it with a hammer, it's electrical." -somebody's dad
    http://www.thethingaboutcars.com/

Similar Threads

  1. ASC Button Missing.
    By christopher1013 in forum F-Twins
    Replies: 0
    Last Post: 03-21-2017, 06:02 AM
  2. Replies: 11
    Last Post: 06-09-2013, 02:13 AM
  3. F800GS display won't change...info button stuck.
    By Omega Man in forum F-Twins
    Replies: 0
    Last Post: 05-11-2013, 06:12 PM
  4. /5 electrical issue/starter button
    By terham in forum Airheads
    Replies: 30
    Last Post: 11-30-2012, 11:24 PM
  5. Satellite Radio Issue/Ipod Issue
    By 57525 in forum Straight 6 K1600 GT/GTL/B
    Replies: 7
    Last Post: 10-01-2012, 10:47 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •