Results 1 to 7 of 7

Thread: Replacement battery for '10 K13GT

  1. #1

    Replacement battery for '10 K13GT

    Need to replace battery on '10 K13GT that I purchased in January. Optimate giving unsatisfactory indications. PO owned from '12 to Jan. 2018 with no replacement... time to replace. Any recommendations, installation tips? Is there a specific procedure to initiate electrics after replacement?

    Thanks in advance,

    IndyST

  2. #2
    Registered User GTRider's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Nibley, UT USA
    Posts
    808
    1st choice would be MotoBatt, 2nd choice Odyssey (PC680 IIRC).

    The MotoBatt is more $$ but has higher CCA, and the additional terminal connections can be handy.

    Best,
    DG
    DGerber
    1983 R80ST — 1984 R80 G/S PD — 1993 R100GS — 2004 K1200GT w/Hannigan S/C — 2010 K1300GT
    BMWMOA#52184, AMA#271542, IBA#138

  3. #3
    Registered User bobsguns's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    SE TN
    Posts
    15
    Changed mine about six months ago. I opted to a lithium battery that can handle standard battery chargers. Bought it from my local BMW dealer. It was about 1/2 the weight (or less) than a lead acid battery, so that's less weight to make it top heavier, IMO.

    6 months later (all through winter) no problems what so ever.

  4. #4
    Definitely need new battery. I’ve used PC680 in my ‘07 and they have been flawless for many thousands of miles.


    Sent from my iPad using Tapatalk
    Brian Hinton
    2007 R1200R
    2007 K1200GT
    1987 K75T

  5. #5

    Trouble Starting 09 K1300GT

    Anyone having trouble with an intermittent fault, bike acts as if the battery is dead? 10 minutes later everything is fine. Battery tests out fine 12.8V.

  6. #6
    Registered User GTRider's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Nibley, UT USA
    Posts
    808
    Quote Originally Posted by chainlockr View Post
    Anyone having trouble with an intermittent fault, bike acts as if the battery is dead? 10 minutes later everything is fine. Battery tests out fine 12.8V.
    I had those symptoms when my battery was going tango uniform. 12.8 is not a full charge on an AGM battery, so have you had the battery load tested? Also, you could check on the battery cable upgrade that was issued in response to hot start issues— IIRC there is an SI on that but I don’t have it handy so can’t say for sure the years and models covered.

    Best,
    DG
    DGerber
    1983 R80ST — 1984 R80 G/S PD — 1993 R100GS — 2004 K1200GT w/Hannigan S/C — 2010 K1300GT
    BMWMOA#52184, AMA#271542, IBA#138

  7. #7
    Registered User bobsguns's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    SE TN
    Posts
    15
    Quote Originally Posted by chainlockr View Post
    Anyone having trouble with an intermittent fault, bike acts as if the battery is dead? 10 minutes later everything is fine. Battery tests out fine 12.8V.
    Sounds like the ground might be loose. Make sure the frame is properly grounded, IMO.

    Good luck!

Similar Threads

  1. '15 RT battery replacement
    By 165937 in forum Wetheads
    Replies: 7
    Last Post: 11-30-2017, 12:13 AM
  2. Battery Replacement
    By rlitavecz in forum Wetheads
    Replies: 14
    Last Post: 01-14-2017, 07:51 PM
  3. key fob battery replacement
    By trapperjohn in forum Wetheads
    Replies: 7
    Last Post: 08-11-2015, 05:27 PM
  4. Battery replacement
    By mrcrab in forum Oilheads
    Replies: 83
    Last Post: 09-09-2013, 02:26 AM
  5. Battery Replacement
    By ppaintguy in forum Oilheads
    Replies: 25
    Last Post: 12-16-2006, 01:46 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •