Results 1 to 12 of 12

Thread: Left over parts

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Central Illinois
    Posts
    2,231

    Left over parts

    1994 R1100RS I replaced cam chain tensioner, Hall effect sensors, and flushed brake systems and I have two bolts leftover any ideas IMG_1316.jpgIMG_1315.jpg

  2. #2
    Registered User AntonLargiader's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Charlottesville, VA
    Posts
    2,160
    Pretty sure those are not parts I would have removed doing those jobs, but we might not do things the same way. What size? Something like M8x25? What size head?
    Anton Largiader 72724
    Tech articles - YouTube
    Virginia Motorrad Werkstatt BMW motorcycle service and repair in central Virginia

  3. #3
    Gerard jagarra's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Reno, NV
    Posts
    381
    On the plate for alternator belt tensioning, there are 3 bolts and a nut, did you replace all the bolts or just one?

    I am thinking it is in the area when you changed the HES and dealt with the belt and it's adjustment. Did you lift the assy from the front or did you access the lift mechanism from the back.
    1994 R1100RS-(5/93)-,1974 R90/6 built 9/73,--1964 Triumph T100--1986 Honda XL600R

  4. #4
    Registered User AntonLargiader's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Charlottesville, VA
    Posts
    2,160
    The alternator mounting itself has two M8x20 bolts. I didn't think you'd have taken those out, though. I can't see doing that unless you removed the alternator completely for some reason.
    Anton Largiader 72724
    Tech articles - YouTube
    Virginia Motorrad Werkstatt BMW motorcycle service and repair in central Virginia

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Central Illinois
    Posts
    2,231
    Quote Originally Posted by AntonLargiader View Post
    The alternator mounting itself has two M8x20 bolts. I didn't think you'd have taken those out, though. I can't see doing that unless you removed the alternator completely for some reason.
    13 mm head 3/4 inch long = M8 x20 will look for alternator mount all seems right but
    Thanks fo help

  6. #6
    Registered User lowndes's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Roswell, GA
    Posts
    145
    179212,

    Two more questions:

    Did you have an "assistant"??

    Would that "assistant" have a mischevious streak??

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Central Illinois
    Posts
    2,231
    Quote Originally Posted by AntonLargiader View Post
    The alternator mounting itself has two M8x20 bolts. I didn't think you'd have taken those out, though. I can't see doing that unless you removed the alternator completely for some reason.
    I would assume if two bolts out of alternator mount it would be loose I have put at least a thousand miles on bike after doing the work would tank have to be off to see these bolts

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Central Illinois
    Posts
    2,231
    Quote Originally Posted by lowndes View Post
    179212,

    Two more questions:

    Did you have an "assistant"??

    Would that "assistant" have a mischevious streak??
    No I would have to take all the credit do have a R100/7 could blame it and it is not completely together.

  9. #9
    DBLUPPR snookers's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Niagara Wine Region
    Posts
    442
    Quote Originally Posted by lowndes View Post
    179212,

    Two more questions:

    Did you have an "assistant"??

    Would that "assistant" have a mischevious streak??


    Now who would do something like that?
    2000 R1100RT , 2005 K1200S w/hack
    Niagara BMW Riders #298 BMWMCO #45
    "Always look on the bright side of life" (Monte Python)

  10. #10
    Registered User K7GLE's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Seattle
    Posts
    201
    Quote Originally Posted by lowndes View Post
    179212,

    Two more questions:

    Did you have an "assistant"??

    Would that "assistant" have a mischevious streak??
    Sounds like you know my "friend" Cole.
    - Glenn
    2000 R1100RT (current)
    1982 R100RT (traded)
    1970 BSA A65T, 1969 Honda CB350, 1967 Honda CB160 all fondly remembered

  11. #11
    Registered User Blacque Jacque Shellacque's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Pickering, Ontario
    Posts
    261
    They look to be about the same size as the two bolts that hold the side covers to the frame on my R1150RS. If so there should also be 2 extra nuts and washers.

  12. #12
    Registered User
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Central Illinois
    Posts
    2,231

    Thanks for all suggestions

    Thinking back after hes was unplugged and removed from front of bike the plug would not slide under some wires and stuff and I may have taken bolts out of Motronic control unit mount or abs mount hind sight tells me I could have cut the plug off and pulled the wire out has it was being sent out to be rewired. I will put the plastic cover over alternator belt and the side panels back on and ride until I get test thing to set timing (I did not mark very well) have a empty gas tank it's full now remove tank and do more investigation
    Thanks again and next time on something new as I take stuff apart will do more documentation ( any would be more)

Similar Threads

  1. Left Item at First Aid!!!!!!
    By Pat Carol in forum Rally Forum
    Replies: 0
    Last Post: 07-31-2011, 10:09 PM
  2. Right or left first?
    By theblueeagle in forum Just Ridin'
    Replies: 13
    Last Post: 03-22-2010, 04:03 PM
  3. Only A Few Days Left!!!!
    By RTNewbie in forum Ride Reports
    Replies: 0
    Last Post: 04-29-2008, 04:48 PM
  4. Parts Wanted or Parts for Sale
    By WALNECKS in forum Gear
    Replies: 0
    Last Post: 04-17-2007, 04:07 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •