Results 1 to 4 of 4

Thread: NAV 5 Reset

  1. #1
    Islandmon
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Christiansburg VA and Charlotte NC
    Posts
    2

    NAV 5 Reset

    I just finished updating my NAV 5 on the Garmin site. When I put it back in my cradle on the K1600 GTL it wont show up on the Super Wheel. I can't select any of the Nav features, ie Map, Zoom? What am I doing wrong. Last time this happened I took the bikie to the dealer and they "FLASHED" the bike and got it working but there was a service charge for that. Am I doing something wrong?

    Islandmon
    2013 K 1600 GTL
    52K miles

  2. #2
    Adventurist nakwakto00's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Olympia, WA
    Posts
    249
    I did an update on my wife's NAV IV and same thing happened. Then I saw that I had to do another small optional download. I downloaded that one too and everything worked fine. I wish I could tell you the name of the optional file downloaded but I did it several months ago.
    -don
    #161988
    "If you don't treat yourself right, no one else will."
    '06 R1200RT, '13 F800GS, and '16 R1200GSA (wife's)

  3. #3

    Simple problem

    Quote Originally Posted by nakwakto00 View Post
    I did an update on my wife's NAV IV and same thing happened. Then I saw that I had to do another small optional download. I downloaded that one too and everything worked fine. I wish I could tell you the name of the optional file downloaded but I did it several months ago.
    I have lost contact with the Garmin IV twice now. Both times, all it took was to just snap it out and back in again. Appears that an electrical contact is not always making a good connection. I used a clean cloth to polish the gold flats on the Garmin and the pins on the bike socket.

  4. #4
    Dress for fall & avoid it AlanColes's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Bedford, Nova Scotia
    Posts
    693
    Quote Originally Posted by Rburrahm View Post
    I have lost contact with the Garmin IV twice now. Both times, all it took was to just snap it out and back in again. Appears that an electrical contact is not always making a good connection. I used a clean cloth to polish the gold flats on the Garmin and the pins on the bike socket.
    Oxidation on those contacts from exposure to the elements over several years has been known to cause issues. The easiest way to clean them really well is with a small pencil eraser and then clean the eraser residue away with a clean cloth. There may not be any visible ereaser residue, but it is there and it is better if it is cleaned away.
    Regards, Alan - President BMWONS - MOA Charter Club #097, BMWMOA/BMWRA/BMWONS/Airheads
    Current: '14 R1200RT / '06 Ducati ST3s / '91 R100GS / '86 R80RT / '75 R90S / '73 850 & '70 750 Commando Prev: '04 R1150RT / '81 Honda GL1100 / '77 Suzuki GS750 / '73 Norton 850 Commando

Similar Threads

  1. ABS Reset, Pin #21, R1150RT
    By Solar in forum Oilheads
    Replies: 20
    Last Post: 04-29-2016, 07:29 PM
  2. '12 R1200R - Do I need to reset ECU for new can?
    By mchad in forum Hexheads/Camheads
    Replies: 7
    Last Post: 10-07-2011, 01:17 AM
  3. ABS reset
    By PeterLT in forum Flying Brick K-bikes
    Replies: 1
    Last Post: 04-20-2010, 12:54 AM
  4. 04 R1150RT abs reset
    By tmcmahan in forum Oilheads
    Replies: 1
    Last Post: 12-29-2008, 02:12 AM
  5. abs won't reset
    By lanceraber in forum Oilheads
    Replies: 12
    Last Post: 11-22-2006, 05:44 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •