Results 1 to 3 of 3

Thread: Battery/ Starting Issue

  1. #1

    Battery/ Starting Issue

    2014 R1200 GSA with original battery. In the past couple months I have taken the battery tender off and headed out for a ride, and on 2 of those occasions I would reach destination 1 and the bike would not re-start. Seems like a dead battery and a jump pack would eventually re-start the bike. As I stop at destination 2,3, and so on, the bike has no starting issues whatsoever. Will a new battery do the trick, or do I have a bigger issue going on? Just seems weird that the bike starts without issue at home before leaving... Any advise is greatly appreciated!

  2. #2
    Liaison 20774's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    San Antonio, TX
    Posts
    19,295
    Welcome to the forum! Might be worth having the battery load tested at a local auto parts store. 3-4 years on a battery might be pretty darn good!

    BTW...one of the moderators will likely move this to the Wethead forum area a little bit later on.
    Kurt -- Forum Liaison ---> Resources and Links Thread <---
    '78 R100/7 & '69 R69S & '52 R25/2
    mine-ineye-deatheah-pielayah-jooa-kalayus. oolah-minane-hay-meeriah-kal-oyus-algay-a-thaykin', buddy!

  3. #3
    Quote Originally Posted by 20774 View Post
    Welcome to the forum! Might be worth having the battery load tested at a local auto parts store. 3-4 years on a battery might be pretty darn good!

    BTW...one of the moderators will likely move this to the Wethead forum area a little bit later on.

    Thanks Kurt. Hooked the multi meter up and did a load test. Definitely looks like new battery time!

Similar Threads

  1. 2015 RT - Starting or Battery Issue?
    By ExGMan in forum Wetheads
    Replies: 58
    Last Post: 05-05-2018, 12:11 AM
  2. K1300 hot starting issue again!
    By Rangeron in forum Wedge K-bikes
    Replies: 3
    Last Post: 10-19-2016, 12:21 PM
  3. Starting Issue
    By 217don in forum Oilheads
    Replies: 5
    Last Post: 08-10-2014, 06:25 PM
  4. Starting Issue
    By Slablog in forum Oilheads
    Replies: 3
    Last Post: 05-08-2008, 08:06 PM
  5. '04 GT starting issue
    By hcmiller52 in forum Flying Brick K-bikes
    Replies: 3
    Last Post: 05-04-2007, 03:49 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •