Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 16 to 26 of 26

Thread: Help, No Spark with K1100LT

  1. #16
    Registered User kioolt's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Maryland
    Posts
    717
    The load shed relay does not turn off your ignition, fuel injection, or fuel pump even on the earlier K-bikes. That is one bit of false information that the internet has started about the early k-bikes. A bad ground through the starter on early k bikes will turn off the load shed relay which will cause the headlight, heated grips, and radio to not work but the bike will still run if you can get the engine started by bump starting.
    2004 R1150RT 186,800 miles , 1991 K100LT 128,700 miles, 1982 R100RT 106,900 miles
    Total 422,400 BMW miles
    AMA,BMWRA,BMWMOA
    The cheapest thing on a BMW is the nut that connects the handlebars to the seat.

  2. #17
    On the Road 105462's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    SouthWestern Pa.
    Posts
    15

    Male Or Female???

    BMWMICK,

    When checking pins for ground , would I be checking the male pins on the plug or the female pins on the part that is bolted to the battery box???
    Bill

  3. #18
    bmwmick
    Guest
    Quote Originally Posted by 105462
    BMWMICK,

    When checking pins for ground , would I be checking the male pins on the plug or the female pins on the part that is bolted to the battery box???
    Bill
    Bill,
    Is this a trick question? You will be checking the Male pins on the module bolted to the battery box.

  4. #19
    On the Road 105462's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    SouthWestern Pa.
    Posts
    15
    bmwmick,
    Woops Sorry I had them reversed but you got the Idea.
    Thanks Bill

  5. #20
    On the Road 105462's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    SouthWestern Pa.
    Posts
    15
    bmwmick,
    I took the Module off and tested it. Pin 4 grounds out to every pin but 3 & 5 and they are of course unused pins. It does not ground out to the back plate of the module. I assume that it is toast???
    Bill

  6. #21
    bmwmick
    Guest
    Quote Originally Posted by 105462
    bmwmick,
    I took the Module off and tested it. Pin 4 grounds out to every pin but 3 & 5 and they are of course unused pins. It does not ground out to the back plate of the module. I assume that it is toast???
    Bill
    Bill,
    That is how they fail. Sounds like yours is a paper weight.
    Get in touch with Stan Smith http://www.rockypointcycle.com/ and tell
    him you need a Transpo BM-325 Ignition Module. It may take a little longer to get it because he normally only stocks Airhead parts.

  7. #22
    On the Road 105462's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    SouthWestern Pa.
    Posts
    15
    BMWMICK,
    Thanks , I will get a replacement and let you know what happens.
    Bill

  8. #23
    bmwmick
    Guest
    Quote Originally Posted by 105462
    BMWMICK,
    Thanks , I will get a replacement and let you know what happens.
    Bill
    Bill,
    Echlin also sells a replacement but I think it's almost as valuable as the genuine BMW part. Echlin TP392.

  9. #24
    bmwmick
    Guest
    Quote Originally Posted by 105462
    BMWMICK,
    Thanks , I will get a replacement and let you know what happens.
    Bill
    Bill,
    Any progress?

  10. #25
    Rally Rat boofer's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Landstad, Wiscowson
    Posts
    354

  11. #26
    BUBBAZANETTI
    Guest



    and i think K bikes suck! (just a little YB humor)

    i got very interested last week in the "vacuum pressure" submissions for that K75 on ibmwr mailing list.............

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •