Results 1 to 12 of 12

Thread: 1976 R75/6 Turn Signals

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    S.E. PA
    Posts
    308

    1976 R75/6 Turn Signals

    I haven't run this bike more than around the neighborhood for a year or so. Today I went for a ride and the turn signals are acting up. Once the bike is warmed up for a while, they seem to work okay but when I first started up, the left signal seemed to flash with the engine pulses for a bit, then normal then back to rapid. It seems worse at low RPM. At first the right turn signal was not affected but after a cool down and restart, they are both doing it. Front and back are flashing together in both cases. Any thoughts?

    Thanks

  2. #2
    Liaison 20774's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    San Antonio, TX
    Posts
    23,295
    I would check the bulbs and look for corrosion. Also find the grounds and be sure they're clean/bright.
    Kurt -- Forum Liaison ---> Resources and Links Thread <---
    '78 R100/7 & '69 R69S & '52 R25/2
    mine-ineye-deatheah-pielayah-jooa-kalayus. oolah-minane-hay-meeriah-kal-oyus-algay-a-thaykin', buddy!

  3. #3
    My /6 fails to flash if I haven't ridden in a while then seems work normally after a few miles. I make a point of exercising the turn signals regularly now.
    Have : '76 R90/6, '11 R12GSA, '15 R1200RTW, '16 R1200RS, '92 K75s. I know, I have a problem.
    Had: '16 S1R,'07 K1200GT, '03 R1150RT, '85 K100RT.

  4. #4
    MOA #24991 Pauls1150's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    south of Los Angeles
    Posts
    3,331
    Tired turn signal relay...?

  5. #5
    Registered User m_stock10506's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Trinity, NC
    Posts
    1,257
    Check Snowbum's website. He has a discussion about the turn signal relay, and mentions the inexpensive auto parts retailer relays that will substitute into there. You will lose the monitor of burned out bulbs. I replaced my turn signal relay in my /6 years ago. The replacement works flawlessly.
    Michael Stock, Trinity, NC
    R1100RT, R100, R60/6

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    S.E. PA
    Posts
    308
    Thanks for the suggestions. With the motor off, the turn signals work perfectly. I’m wondering if the vibration is jostling a contract somewhere. I’ll start cleaning connections and will post any progress.

  7. #7
    Registered User melville's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    North Jefferson
    Posts
    134
    I personally like having a little mystery about where I'm going. My direction is on a strictly 'need to know' basis.

  8. #8
    Quote Originally Posted by Pauls1150 View Post
    Tired turn signal relay...?
    Keeps the switch contacts clean and the battery voltage up. I have a NAPA relay as well.
    Have : '76 R90/6, '11 R12GSA, '15 R1200RTW, '16 R1200RS, '92 K75s. I know, I have a problem.
    Had: '16 S1R,'07 K1200GT, '03 R1150RT, '85 K100RT.

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    S.E. PA
    Posts
    308
    Would a tired relay function perfectly with the engine off and then get squirrelly when the engine was running?

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    S.E. PA
    Posts
    308
    Opened up the headlight shell, unplugged and replugged the turn signal flasher. That seems to have taken care of it. I guess a slightly loose connection that “bounced” with the engine vibration.

  11. #11
    Liaison 20774's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    San Antonio, TX
    Posts
    23,295
    Glad you found a good, easy solution! Thanks for the update.
    Kurt -- Forum Liaison ---> Resources and Links Thread <---
    '78 R100/7 & '69 R69S & '52 R25/2
    mine-ineye-deatheah-pielayah-jooa-kalayus. oolah-minane-hay-meeriah-kal-oyus-algay-a-thaykin', buddy!

  12. #12
    Registered User
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    S.E. PA
    Posts
    308
    Quote Originally Posted by melville View Post
    I personally like having a little mystery about where I'm going. My direction is on a strictly 'need to know' basis.
    I do too. Now if I could only get the PA State inspection folks to understand….!

Similar Threads

  1. Turn signals on my R75/6, and restoration questions
    By crazydrummerdude in forum Airheads
    Replies: 16
    Last Post: 10-08-2005, 03:40 AM
  2. Turn Signals don't work-4 Way flashers do
    By ThommyT in forum Airheads
    Replies: 7
    Last Post: 04-10-2005, 02:21 PM
  3. Froze my turn signals off
    By DZIMBRIC in forum Ride Reports
    Replies: 3
    Last Post: 03-13-2004, 02:20 AM
  4. self cancelling turn signals
    By ozone123 in forum Oilheads
    Replies: 5
    Last Post: 06-02-2003, 02:12 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •